Välj en sida

Vita skor är ett måste i garderoben för både män och kvinnor. Oavsett om du rockar en kostym, en klänning eller klassiska jeans och en t-shirt, är ett par snygga vita sneakers det mest mångsidiga plagget i din garderob.

Den enda nackdelen är att lära sig att rengöra vita skor när de oundvikliga reporna börjar dyka upp, vilket, låt oss vara ärliga, vanligtvis händer inom de första två minuterna efter att du tagit på dem. Det är enkelt att sköta om sina skor. Läs mer här.

Enkla metoder för att tvätta skor för hand

I en perfekt värld skulle pizza inte ha några kalorier, och vita skor skulle inte bli smutsiga.

Men tänk om det fanns ett sätt att hålla dina älskade vita skor vita? Utan att använda kemikalier och annat? Prova dessa enklar knep för att rengöra vita läderskor.

Innan du börjar, dubbelkolla vad dina vita skor är gjorda av, vissa material ser ut som läder men är inte det och kräver därför ett annat tillvägagångssätt.

Hur man rengör vita läderskor

Läder är ett av de lättare materialen att rengöra eftersom det inte absorberar så mycket vatten som vissa andra tyger.

Material – Du behöver pappershanddukar, tvål, bomullstrasor (en gammal T-shirt fungerar utmärkt) och leather cleanser

Ta itu med smuts – Blöt en pappershandduk, krama ur överflödigt vatten och torka sedan försiktigt av utsidan av dina skor. Detta steg hjälper till att ta bort alla stora bitar av smuts som fastnar på olika delar av skon. När du är klar, låt dina skor torka i 10 minuter.

Rengör sulan – Ta rengöringsmedlet på en bomullstrasa och gnid med lätt tryck på det smutsiga området, eller vid behov över hela skon. Försök att bara använda tillräckligt med tryck för att ta bort fläcken, men inte så mycket att du riskerar att repa tyget. Beroende på hur smutsiga skorna är, kan du komma att behöva upprepa denna process.